Forsvarspolitikk – fra landsmøtet i Venstre

Jeg fikk på landsmøtet gleden av å introdusere Venstres forsvarspolitikk for framtida (trykk for å se video).

Venstre vil:

  • Styrke Hæren og Heimevernet, samtidig som vi vil investere i Luft- og Sjøforsvaret – og vi vil prioritere økt tilstedeværelse i nordområdene. Vi ser også at NSM og Cyberforsvaret får en stadig viktigere oppgave for samfunnet med å trygge sårbare IKT-systemer.
  • Bygge på allianseforsvaret. NATO har vært, er og vil være en bærebjelke for vår sikkerhet. Vi må sørge for god og langsiktig planlegging av investeringer og drift, og gjennom forsvarssamarbeid i både Norden og NATO sørge for en effektiv utnyttelse av ressursene.
  • Fortsette å bidra i internasjonale operasjoner forankret i FN – men vi må sikre en skikkelig oppfølging av veteranene, som har risikert liv og helse for vår og andres fred og frihet. Vi skylder veteranene mer enn takk. Vi skylder å møte dem med kompetanse, forståelse og kompensasjonsordninger som fungerer.

I politisk uttalelse fra landsmøtet framkommer det også at det for Venstre vil være avgjørende å respektere og overholde våre internasjonale forpliktelser i utenrikspolitikken – som selvsagt også må få betydning for vårt arbeid mot å nå NATO sine målsetninger om økt forsvarsinnsats (2 % av BNP innen 2024).

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s