Venstre og samferdsel i Hedmark

I møte på Stortinget om nasjonal transportplan for perioden 2018-2027, ble viktige saker for Hedmark løftet fram av Hedmark Venstre.

Som et stort fylke, med betydelige geografiske avstander, er samferdsel et viktig område. Det investeringsnivået som er gjennomført inneværende periode er på et høyt nivå sammenlignet med tidligere, og muliggjør betydelig satsing på både jernbane og veg.

Vi benyttet også anledningen til å framheve behovet for utbygging av høyhastighets bredbånd i hele landet. Dette er avgjørende for arbeidsplasser og bosetning, og må etter vårt syn prioriteres på linje med vei og bane.

Vi er svært fornøyd med at det nå ligger an til betydelige jernbane-investeringer i Hedmark i Nasjonal transportplan. Tidligere har vi fått bekreftelser knyttet til InterCity utbygging på Hedmarken – og nylig gikk et bredt flertall i næringskomiteen, med unntak av SV, gikk inn for «Godspakke Innlandet», som vil ha stor betydning for verdiskaping i sørfylket.

Venstre er en pådriver for bedre, hyppigere og raskere jernbane. Vi ønsker å øke både person- og godstransport på jernbane, av hensyn til både klima, bosetting og verdiskaping.

Leserinnlegg, sendt Glåmdalen, 29.01.17. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s