Det sosialliberale alternativet

Saker er selvsagt viktig i politikken, men mange er også opptatt av hvilke verdier partiene står for. Det er verdiene som har plassert meg trygt i Venstre, som Norges eldste og eneste sosialliberale parti. Et viktig kjennetegn på sosialliberalismen er at den er optimistisk og alltid underveis.


I ordbøkene kan liberal blant annet være beskrevet som frisinnet, vidsynt, fordomsfri, raus og framskrittsvennlig.

Sosialliberalismen står for frihet uten egoisme – og fellesskap uten sosialisme. Forenklet sagt har vi verken venstresidens skrekk for markedet, eller høyresidens skrekk for staten. Sosialliberalismen søker de gode fellesskapsløsningene, og slåss samtidig for frihet og like muligheter for enkeltindividet.

Jeg er liberal – ikke liberalist

Liberalister fokuserer så sterkt på individet, at mennesker kan bli egoister som kun er opptatt av eget ve og vel, og ikke fellesskapet.

Det er derfor et svært viktig skille mellom å være liberal og liberalist.

De gode fellesskapsløsningene

De gode fellesskapsløsningene er viktig for å gi like muligheter, og er med på å sikre enkeltmenneskets frihet. Det finnes også en radikal side av liberalismen, hvor vi leter etter nye løsninger som virker – også når det går på tvers av etablerte strukturer og løsninger. Det er kanskje dette radikale elementet som gjør sosialliberalismen optimistisk og alltid underveis.

Kampen for frihet hviler aldri

Enten det handler om frihet fra overvåking, overgrep og tvang – eller frihet til å leve gode liv uavhengig av kjønn, livssituasjon eller bakgrunn: Det er fortsatt nødvendig med en sterk stemme for mer frihet. Den personlige friheten slutter først når den begrenser andres frihet, skader fellesskapet eller miljøet.

Stortingsvalg 2017

De som mener at en Arbeiderpartiregjering sterkt preget av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet vil bli for lite utviklingsrettet – og som mener at dagens regjering med Høyre og Fremskrittspartiet heller ikke er bra, bør stemme Venstre.

Et sterk valgresultat for Venstre vil muliggjøre en blågrønn regjering, bestående av Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti. En slik blågrønn regjering kan søke samarbeid både til høyre og venstre på den politiske skalaen. Alternativt vil et sterkt Venstre også kunne være en viktig stemme i opposisjon.

 

Takk til Franziska Wika og Geir Fjærli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s