Storsatsing på jernbane

Slo et slag for Kongsvinger og Glåmdalen

De to Venstre-politikerne Ole Frode Mikkelsgård (1. stortingskandidat) og Stig Vaagan (3. stortingskandidat) dro fra Hedmark til møte 10. januar på Stortinget om Nasjonal transportplan (NTP). Her møtte både samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og 2. nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen Abid Raja (V).

Et hovedbudskap fra de to Hedmarkspolitikerne var at Kongsvinger er et kommunikasjonsknutepunkt sør i fylket vårt for både folk og gods, og at det er derfor viktig å gjøre investeringer i både vei og tog her. Veiaksene omkring Kongsvinger er av de viktigste i landet når det gjelder godstransport både til og via Sverige. Prognosene viser at omfanget av både personal- og godstransport vil øke i framtiden.

– Venstre vil satse på jernbanen. Investeringer i krysningsspor og parseller med dobbeltspor på Kongsvingerbanen er samfunnsøkonomisk lønnsomt, og må følges opp. Det vil vi jobbe for, sier Ole Frode Mikkelsgård.

Flertallet i næringskomiteen har nå gått inn for store utbedringer, som vil gi betydelig innsparing på reise og muligheter for ny verdiskaping. Les mer på glomdalen.no (krever innlogging).

Når det gjelder veg, har det blitt argumentert for fortsatt utbedring av veiaksene fra Kongsvinger og til grensa, og nordover. RV 2 og RV 25 er viktige for en stadig økende mengde godstransport, og dette krever sikre og gode veier. Det har også blitt gitt støtte til motorvegutbyggingen på strekningen E16 Kløfta-Kongsvinger som firefeltsveg med 100 km/t fartsgrense.

– Samtidig som vi har fremmet prioriteringer for vei og jernbane, har vi understreket at utbygging av bredbånd for digital kommunikasjon kan være like viktig for næringsutvikling og bosetting, sier Ole Frode Mikkelsgård.

Teksten er hentet fra pressemelding (med unntak av avsnitt i fet skrift, som er lagt til i etterkant).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s