Ulv

Det er svært uheldig at det er skapt uforutsigbarhet i rovdyrforvaltningen gjennom de siste dagenes hendelser. Dette har bidratt til å øke konfliktnivået og rammer spesielt oss som bor i Hedmark.

Vi skal ha ulv i norske skoger, men Hedmark Venstre har vært tydelige på at vi trenger mer kunnskap i rovdyrforvaltningen, og ikke minst sterkere avbøtende tiltak for de som blir berørte. Dette har vi fått gjennomslag for sentralt i Venstre, og jeg er derfor fornøyd med at Ola Elvestuen (nestleder i Venstre, og leder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget) også presiserte dette i Hamar Arbeiderblad lille juleaften. Samtidig har vi vært tydelige på at uttak av ulv utenfor ulvesonen skal kunne skje effektivt.

Oppropet som nå går til Stortinget signert av Hedmarkordførere og fylkestingets gruppeledere gir uttrykk for en forståelig frustrasjon over situasjonen. Vi kan allikevel ikke stille oss bak oppropet, da det blant annet krever gjeninnføring av et bestandsmål som Venstre ikke har sluttet seg til i Stortinget. 

Det er nå viktigere enn noen gang å fortsette dialogen om hvordan rovdyrpolitikken skal følges opp. Vi kan ikke sette oss over egne lover og det vi har forpliktet oss til internasjonalt, men vi må kartlegge og skape felles forståelse for hvilket handlingsrom som Naturmangfoldloven og Bern-konvensjonen faktisk gir oss. Det er slik vi må gå videre, og det er dette jeg håper blir i fokus når klima- og miljøminister Helgesen nå på nyåret legger opp til videre samtaler.

Merk: Dette innlegget ble sendt inn som leserinnlegg til alle de store avisene i fylket før jul, i tillegg til at jeg har stilt meg disponibel for intervju dersom noen av mediene har ønsket det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s