Fra Hedmark til Aleppo

Foto: Venstres topp 3, f.v. Mirjam Engelsjord, Ole Frode Mikkelsgård og Stig Vaagan.

 

Sivilbefolkningens lidelser i Syria og bildene fra bombingen og lidelsene i Aleppo treffer oss alle og angår oss alle. Så mange millioner mennesker på flukt, slik vi ser nå, har ikke vært tilfelle siden andre verdenskrig. Kontrasten til vår fred, velstand og juleforberedelser er stor, sier de tre Venstre-politikerne.

– For de fleste av oss er det som skjer ufattelig. Vi forstår allikevel nok til å kunne handle, både med støtte til sivilbefolkningen i Syria og til de som har kommet som flyktninger til Norge, sier Ole Frode Mikkelsgård.

– Venstre oppfordrer nå Fylkesrådet i Hedmark til å gjøre et hastevedtak før jul og gi en håndsrekning til det humanitære arbeidet i Syria. Dette er en håndsrekning til sivilbefolkningen, slik vår egne innbyggere opplevde å få hjelp under andre verdenskrig, sier Mirjam Engelsjord.

Fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen og Fylkesrådet i Hedmark har muligheten og makten til å følge eksemplet fra politikerkolleger i Trondheim og Bergen. I Bergen har politikerne fra alle partier bevilget penger til Flyktningehjelpen og i Trondheim til Røde Kors på vegne av egne innbyggerne.

Her hjemme er Venstre-trioen opptatt av hva vi kan gjøre for å bidra til god inkludering av flyktninger, både fra Syria og andre steder i verden.

– Kommunene har et stort ansvar, og her mener jeg Hamar har gått foran, sier Stig Vaagan.

Han viser til at Hamar har bosatt flere flyktninger enn de har blitt forespurt om av IMDi, og derved bidratt til å redusere antallet flyktninger som venter på mottak uten å få bosetning.

Han framhever også kommunestyrets vedtak om å opprettholde velkomstklassene, som gir barna en god start i det norske skolesystemet, som et av de viktigste integreringstiltakene en kan gjøre.

– Det er viktig at vi nå hver på vår måte står opp for mennesker på flukt. Langt mer enn om politikk handler det om menneskeverd, avslutter Ole Frode Mikkelsgård.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s