Pelsdyrene er ikke glemt

I alt oppstyret etter avtalen om statsbudsjettet, er det noen saker som blir liggende urørt i media. Det betyr ikke at sakene er glemt av politikerne.

Forbud mot pelsdyroppdrett er ikke en glemt sak, og Venstre har ikke gitt opp kampen  mot pelsdyroppdrett selv om noen avklaring på dette ikke kom i statsbudsjettet.

Hvorfor forbud?

Pelsdyroppdrett er av hensyn til dyrenes egenart uforenlig med dyrevelferd. Når målet med pelsdyroppdretten er mote og tilfredsstillelse av forfengelighetsbehov er saken klar. Pelsdyroppdrett må forbys.

Veien videre

Venstre tar med seg sitt programfestede standpunkt om å forby pelsdyroppdrett inn i Stortinget. Samarbeidsavtalen legger ingen begrensninger på hva Venstre kan mene i en slik sak.

Til slutt må det sies at pelsdyroppdrett vekker sterke følelser, både hos motstandere og tilhengere. Det er viktig at alle sider forplikter seg til å uttrykke sine budskap på en saklig og etisk akseptabel måte. Vi har sett unntak fra dette som ikke har vært bra, men som samtidig underbygger behovet for å møte det med saklighet og tydelighet i budskapene.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s