– Uansvarlig!

Jeg melder meg med dette som et stolt medlem av hylekoret til Sylvi Listhaug.

Statsråden har lykkes i å spille på fremmedfrykt, norsk patriotisme og konfliktfylt retorikk.

Statsråden har PR erfaring fra First House, og har nytt godt av dette. Mange sitter igjen med et inntrykk av at hun personlig har begrenset asyltilstrømmingen til Norge. Det er ikke riktig. Hva hun har gjort, er å drive profesjonell markedsføring av seg selv.

Det var et nokså samlet politisk landskap som var bekymret for situasjonen og inngikk et asylforlik. Jeg er ikke i tvil om at statsråden følger opp dette og vel så det.

Feilen er bare at vi nå mister fullstendig fokus. Vi er i ferd med å forsterke skillelinjene i samfunnet vårt, mellom «dem» og «oss». Det er enighet om et forlik i asylpolitikken. Det er ikke lenger om å gjøre å være tøffest i trynet, og skryte av at barn sendes ut – og konsekvent feilinformere om «ankerbarn» og hvem som kommer til landet. Det er uansvarlig av en statsråd som også har ansvar for integrering å føre en slik retorikk.

Vi må tvinge oss til å se forbi Sylvi Listhaug, og nå vende fokuset mot å hva vi kan gjøre for å inkludere flyktningene som skal bo hos oss, og være med på å  utgjøre morgendagens Norge.

Som i at frivilligheten er viktig, les mer her.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s