Venstres alternative statsbudsjett

Venstre har med sitt alternative statsbudsjett gitt svar på noen av de viktigste utfordringene vi står ovenfor i dag.

Grønt skifte!
Vi viser at det kan gjennomføres en ordentlig grønt skifte, hvor det skal lønne seg å velge miljøvennlig. For en vanlig familie innebærer det en samlet skattelette på nær 4000 kroner i året. Godt for familien – godt for miljøet!

For næringslivet – spesielt i Hedmark – innebærer budsjettet store muligheter for nye grønne arbeidsplasser. Gjennom forskning og teknologiutvikling og tiltak spesielt rettet mot privat sektor kan det skapes nye og varige arbeidsplasser, med stor betydning for både by og land.

Mer til de som trenger det mest!
Vår viktigste ressurs er selvfølgelig barna. 80 000 barn og unge lever under fattigdomsgrensen, og forhindres dermed fra å delta på aktiviteter og bli inkludert på linje med andre. Styrket tidlig innsats i barnehage og skole, omfordeling av barnetrygd, skattelette på lave inntekter, samt billigere barnehage og SFO er viktige tiltak. 3,2 mrd totalt i fattigdomsbekjempelse er realiserbart gjennom Venstres alternative budsjett.

En styrking av kommuneøkonomien med 3 mrd kroner er også viktig for å muliggjøre gode velferdstjenester for de som trenger det mest.

Med dette alternative statsbudsjettet viser Venstre tydelig ansikt – og gir svar på mange av de lokale utfordringene som vi som politikere blir kjent med i møte med folk rundt omkring i fylket vårt.

Les mer om budsjettet her (Venstre.no)

Last ned alternativt budsjett her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s