Styrk Hæren og HV

Leserinnlegg sendt til de største lokalavisene i Hedmark.

Vil Ap og Høyre svekke Hæren og nedprioritere Heimevernet? spør Stortingskandidat Ole Frode Mikkelsgård og andrekandidat Mirjam Engelsjord i Hedmark Venstre. Hæren og HV trenger ikke flere utredninger, men investeringer, trening og mannskap. Hedmark Venstre mener at Hæren og HV må styrkes og ikke svekkes i den nye langtidsplanen for Forsvaret. I alle store militære konflikter har Hæren spilt en avgjørende rolle for utfallet. For å lykkes med dette økonomisk må vi ha en utsetting av bestillingen av flere F35.

Mye er bra i Regjeringens forslag til Langtidsplan, men å utrede Hæren en sjette gang, å kutte militært og sivilt ansatte gir ikke et tilstrekkelig landforsvar.

Allerede i dag mangler Hæren nok kampstyrke og på lang sikt vil Venstre styrke Hæren og bygge opp nok en kampbataljon. Hærens operative struktur er avgjørende for at Norge fortsatt kan bidra i internasjonalt fredsarbeid og internasjonal konflikthåndtering. Dette må være soldater som er trent, godt utrustet og med riktig kompetanse i det arbeidet de skal gjøre.

Hedmark Venstre støtter ikke Forsvarssjefens signal om at HV skal nedprioriteres uansett. HVs funksjon som hurtigmobiliseringsstyrke er viktig og øvingsinstensiteten i HV må styrkes. Her må det tenkes samarbeid og effektivitet på tvers av organisasjonen.

Venstre vil

  • Opprettholde brigaden i Nord-Norge
  • Vedtatte investeringer knyttet til Leopard panservogner, artilleri og kampluftvern gjennomføres nå, uten å igangsette en ny landmaktutredning
  • etablere en Hærreserve (Brig S) med basis på Rena leir.
  • HV utvides til 45 000 menn og antall HV distrikt beholdes
  • Kystforsvaret opprettholdes
  • Forsvarets skoler gis en ny samlet vurdering
  • Ta vare på Forsvarets profesjonelle musikkorps

Ole Frode Mikkelsgård, Stortingskandidat Mirjam Engelsjord, andrekandidat

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s