Et Stortingsprogram blir til

Førsteutkastet til Stortingsprogrammet har vært god lesning, og gir grunn til optimisme i forkant av Stortingsvalget 2017. For deg som er nysgjerrig på Venstre får du her en særs kort versjon med mine ord. Håper det skaper interesse for å bli enda bedre kjent med vår politikk!

De store linjene viser et offensivt Venstre, som kan utgjøre en stor forskjell i den første politikken etter valget. Venstre er en garantist for en klimapolitikk for framtida, og står for et troverdig og realiserbart grønt skifte.

Næringspolitikken er god; utnyttelsen av det grønne skiftet, forenkling og forbedring av rammer for grundere, satsing på forskning og kunnskapssamfunnet – alt dette skaper et troverdig og helhetlig program som vil bidra til verdiskaping.

Like muligheter for alle barn er et slagord som treffer meg særlig godt, i forhold til mitt engasjement for å gi barn og unge en trygg oppvekst – hvor den gode skolen selvsagt er veldig viktig.

Innvandringspolitikken setter fokus på inkludering. Jeg har arbeidet med flyktninger, og vet at integrering er fullt mulig – men avhenger av nok politisk vilje! Vi må inkludere  flyktninger på en måte som sikrer et likeverdig og sosialliberalt samfunn, hvor menneskeverdet tas vare på.

Det skapes også tydelig retning i kampen mot fattigdom, for en bedre rusomsorg, satsing på kultur, trygging av rettsstaten, samt ivaretakelse og utvikling av demokratiet.

Oppfordrer ellers alle lokallag til å hoppe inn i diskusjonene, og komme med innspill, slik at andreutkastet kan få med seg enda flere gode poenger og tiltak.

Les mer og last ned utkastet her, fra Venstre.no.

Høringsfristen på førsteutkastet er 1. november. Programkomiteens andreutkast kommer 10. desember.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s